Σοκολατόπιτα με ουίσκι

  ←ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ


Αν με ρωτήσεις ποια ζαχαροπλαστεία έχουν τα καλύτερα γλυκά με σοκολάτα, θα σου φέρω πίσω περίπου όσα αποτελέσματα θα σου φέρει και η google. Αυτό που ανεξήγητα δεν δοκίμαζα από τα αγαπημένα μου ζαχαροπλαστεία μέχρι πρόσφατα ήταν η σοκολατόπιτα. Δεν τη σνόμπαρα, απλώς έπαιρνα κάτι άλλο. Ε, και τελικά έφαγα πριν λίγες μέρες μια συγκλονιστική σοκολατόπιτα- σε άλλη πόλη όμως- κι έτσι από εκείνη τη μέρα συνεχώς το σκέφτομαι. Για να μη σκάω, είπα να φτιάξω τη δική μου στο σπίτι, έκανα μια πρώτη δοκιμή και την τελειοποίησα στη δεύτερη που μου πέτυχε και ήρθε για να μείνει. 

Πιστεύω πως η σοκολάτα ταιριάζει άψογα με το ουίσκι, είναι κάτι σαν οι καλύτεροι φίλοι που βρέθηκαν μετά από καιρό, κι εδώ, στην παρακάτω συνταγή έβαλα ουίσκι και στο μείγμα και στο γλάσο. 

Θα χρειαστούμε:

για τη σοκολατόπιτα:

250 γρ αλεύρι

1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

2 κ.σ. κακάο

200 γρ. ζάχαρη

3 αυγά

100 ml ουίσκι

100 ml ελαιόλαδο

1 βανίλια

για το σιρόπι:

300 ml νερό

300 γρ. ζάχαρη

2 κ.σ. κακάο

για το γλάσο:

1 κουβερτούρα 125 γρ

150 γρ. βούτυρο

50 ml ουίσκι

Πως το κάνουμε:

Βάζουμε σε ένα ταψάκι ή πυρέξ λαδόκολλα. Στο μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια και προσθέτουμε σιγά σιγά τα υπόλοιπα υλικά. Χτυπάμε στο μίξερ ώσπου να είναι ομοιόμορφο το μείγμα και όχι περισσότερο. Το ρίχνουμε το ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς. Σε ένα μπρικάκι βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι και το κρατάμε στην άκρη. Μόλις βγάλουμε την σοκολατόπιτα από το φούρνο κάνουμε με το πηρούνι τρύπες σε πολλά και διαφορετικά σημεία και κόβουμε σε κομμάτια χωρίς να ξεφορμάρουμε. Ρίχνουμε το σιρόπι να πάει παντού και το αφήνουμε να σταθεί. Στη συνέχεια, σε μπεν μαρί, λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο και μόλις λιώσει ρίχνουμε το ουίσκι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε πάλι πάνω στην σοκολατόπιτα ώστε να πάει παντού και το αφήνουμε να σταθεί. Μόλις κρυώσει είναι έτοιμο. 

Σχόλια

  1. Ανώνυμος28 Ιανουαρίου

    Φοβερή παρομοίωση! Βάζω κι εγώ ουίσκι στα γλυκά και το προτιμώ από το κονιάκ ή τα λικέρ που μπαίνουν συνήθως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου