Πιστεύω πως η σοκολάτα ταιριάζει άψογα με το ουίσκι, είναι κάτι σαν οι καλύτεροι φίλοι που βρέθηκαν μετά από καιρό, κι εδώ, στην παρακάτω συνταγή έβαλα ουίσκι και στο μείγμα και στο γλάσο.
Θα χρειαστούμε:
για τη σοκολατόπιτα:
250 γρ αλεύρι
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
2 κ.σ. κακάο
200 γρ. ζάχαρη
3 αυγά
100 ml ουίσκι
100 ml ελαιόλαδο
1 βανίλια
για το σιρόπι:
300 ml νερό
300 γρ. ζάχαρη
2 κ.σ. κακάο
για το γλάσο:
1 κουβερτούρα 125 γρ
150 γρ. βούτυρο
50 ml ουίσκι
Πως το κάνουμε:
Βάζουμε σε ένα ταψάκι ή πυρέξ λαδόκολλα. Στο μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια και προσθέτουμε σιγά σιγά τα υπόλοιπα υλικά. Χτυπάμε στο μίξερ ώσπου να είναι ομοιόμορφο το μείγμα και όχι περισσότερο. Το ρίχνουμε το ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς. Σε ένα μπρικάκι βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι και το κρατάμε στην άκρη. Μόλις βγάλουμε την σοκολατόπιτα από το φούρνο κάνουμε με το πηρούνι τρύπες σε πολλά και διαφορετικά σημεία και κόβουμε σε κομμάτια χωρίς να ξεφορμάρουμε. Ρίχνουμε το σιρόπι να πάει παντού και το αφήνουμε να σταθεί. Στη συνέχεια, σε μπεν μαρί, λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο και μόλις λιώσει ρίχνουμε το ουίσκι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε πάλι πάνω στην σοκολατόπιτα ώστε να πάει παντού και το αφήνουμε να σταθεί. Μόλις κρυώσει είναι έτοιμο.
Φοβερή παρομοίωση! Βάζω κι εγώ ουίσκι στα γλυκά και το προτιμώ από το κονιάκ ή τα λικέρ που μπαίνουν συνήθως!
ΑπάντησηΔιαγραφή