←ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ
- Αν έχουμε φτιάξει αρκετή ζύμη πίτσας και θέλουμε να τη συντηρήσουμε ανοίγουμε τις βάσεις πάνω σε λαδόκολλα στο μέγεθος που θέλουμε την μια πάνω από την άλλη.
- Όταν χρησιμοποιούμε κατεψυγμένα φύλλα αφήνουμε να ξεπαγώσουν τελείως από μόνα τους και ύστερα τα μαγειρεύουμε.
- Όταν μαρινάρουμε κρέας ανακατεύουμε τα υλικά συχνά.
- Για να ξαρμυρίσουμε κάπαρη, πίκλες ή σπαράγγια από βαζάκια, αφήνουμε για λίγο κάτω από τρεχούμενο νερό ή βάζουμε μέσα σε ένα μπολ με νερό και αφήνουμε για λίγη ώρα.
- Διατηρούμε τα μπαχαρικά μας σε μέρος ξηρό και δροσερό μακριά υψηλή θερμότητα (π.χ. καλοριφέρ)
- Τα μπαχαρικά είναι καλύτερα να τα αγοράζουμε ολόκληρα παρά τριμμένα. Έτσι τα αρώματα τους είναι πιο δυνατά. Τρίβουμε στο φαγητό όποτε χρειάζεται.
- Τα κίτρινα και σκληρά τυριά διατηρούνται καλύτερα όταν τα τυλίγουμε με διαφανή μεμβράνη.
- Ματσάκια με μυρωδικά μπορούμε να τα διατηρήσουμε περισσότερο βάζοντας τα σε ποτηράκι με νερό στο ψυγείο ή τα τυλίγουμε με χαρτί κουζίνας.
- Μπορούμε να βάλουμε ένα χαρτί κουζίνας στις έτοιμες πλυμμένες σαλάτες είτε στο σακουλάκι είτε σε ένα τάπερ.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου