Μυστικά της κουζίνας (2)

  ←ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ


  • Αν έχουμε φτιάξει αρκετή ζύμη πίτσας και θέλουμε να τη συντηρήσουμε ανοίγουμε τις βάσεις πάνω σε λαδόκολλα στο μέγεθος που θέλουμε την μια πάνω από την άλλη. 
  • Όταν χρησιμοποιούμε κατεψυγμένα φύλλα αφήνουμε να ξεπαγώσουν τελείως από μόνα τους και ύστερα τα μαγειρεύουμε. 
  • Όταν μαρινάρουμε κρέας ανακατεύουμε τα υλικά συχνά. 
  • Για να ξαρμυρίσουμε κάπαρη, πίκλες ή σπαράγγια από βαζάκια, αφήνουμε για λίγο κάτω από τρεχούμενο νερό ή βάζουμε μέσα σε ένα μπολ με νερό και αφήνουμε για λίγη ώρα. 
  • Διατηρούμε τα μπαχαρικά μας σε μέρος ξηρό και δροσερό μακριά υψηλή θερμότητα (π.χ. καλοριφέρ)
  • Τα μπαχαρικά είναι καλύτερα να τα αγοράζουμε ολόκληρα παρά τριμμένα. Έτσι τα αρώματα τους είναι πιο δυνατά. Τρίβουμε στο φαγητό όποτε χρειάζεται. 
  • Τα κίτρινα και σκληρά τυριά διατηρούνται καλύτερα όταν τα τυλίγουμε με διαφανή μεμβράνη.
  • Ματσάκια με μυρωδικά μπορούμε να τα διατηρήσουμε περισσότερο βάζοντας τα σε ποτηράκι με νερό στο ψυγείο ή τα τυλίγουμε με χαρτί κουζίνας.
  • Μπορούμε να βάλουμε ένα χαρτί κουζίνας στις έτοιμες πλυμμένες σαλάτες είτε στο σακουλάκι είτε σε ένα τάπερ. 








Σχόλια